Ja men det känner man ju lite nu. Om exakt en månad har man verkligen julpirr. Då är det 23 december och all förväntan går på högvarv. Under hela december bygger man ju upp det bit för bit. Man börjar
med att lyssna på julmusik, adventspynta i hemmet med hyacinter och annat. Sedan ska all fin belysning upp i fönstrena, det ska bakas och göras mat. Kanske till och med att vi gör ett pepparkakshus och lite julgodis.
Det blir julkonserter och Luciafirande med mera, med mera...
Allt detta gör man i väntan på julen. Då är det inte så konstigt att man är sprickfärdig när julafton väl är där.
På julafton är man i något slags lyckorus, allt går så fort och sen somnar alla i sofforna på kvällen med mätta magar av både mat och massa sött. Glada och tacksamma är man över att ha fantastiska människor runt omkring sig att fira jul med.
Så nu börjar det snart. Här är det fint pyntat med hyacinter och små minigranar, imorgon åker belysningen upp och det ska även bakas lite i helgen :) Här är ett recept på goda skorpor!
Chokladskorpor med hasselnötter, kanel och choklad
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g mörk choklad (gärna 70%)
1 dl hasselnötter
äggvita till pensling
Garnering:
2 msk råsocker
1 tsk mald kanel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker pösigt.
Rör i ett ägg i taget
Blanda de torra ingredienserna
Rör i lite i taget, försök att inte få några klumpar.
Rör i den hackade chokladen och de hackade nötterna.
Rulla till längder, platta till lite och pensla med äggvita.
Strö över råsocker och kanel (blandat)
20 min i ugn, ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i ca 1,5 cm breda snittar.
Lägg skorporna på galler (en plåt under)
Grädda i ca 10-15 min.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärme,
gärna i några timmar eller över natten.
LYCKA TILL!