Jonna Lidström.

Chokladskorpor med nötter och mörk choklad - recept

Publicerad 2009-10-20 16:57:27 i Blandat,

100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g mörk choklad (gärna 70%)
1 dl hasselnötter
äggvita till pensling

Garnering:
2 msk råsocker
1 tsk mald kanel

Sätt ugnen på 175 grader

Rör smör och socker pösigt.
Rör i ett ägg i taget
Blanda de torra ingredienserna
Rör i lite i taget, försök att inte få några klumpar.
Rör i den hackade chokladen och de hackade nötterna.

Rulla till längder, platta till lite och pensla med äggvita.
Strö över råsocker och kanel (blandat)
20 min i ugn, ta ut och låt svalna lite.

Skär sedan i ca 1,5 cm breda snittar.
Lägg skorporna på galler (en plåt under)
Grädda i ca 10-15 min.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärme,
gärna i några timmar eller över natten.

LYCKA TILL!

(pssst! smeten blir rätt kladdig, ta lite mer mjöl på känn isf eller försök kladda ut den på plåten)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jonna

Med hjärtat på rätta stället.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela