Chokladskorpor med nötter och mörk choklad - recept
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g mörk choklad (gärna 70%)
1 dl hasselnötter
äggvita till pensling
Garnering:
2 msk råsocker
1 tsk mald kanel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker pösigt.
Rör i ett ägg i taget
Blanda de torra ingredienserna
Rör i lite i taget, försök att inte få några klumpar.
Rör i den hackade chokladen och de hackade nötterna.
Rulla till längder, platta till lite och pensla med äggvita.
Strö över råsocker och kanel (blandat)
20 min i ugn, ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i ca 1,5 cm breda snittar.
Lägg skorporna på galler (en plåt under)
Grädda i ca 10-15 min.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärme,
gärna i några timmar eller över natten.
LYCKA TILL!
(pssst! smeten blir rätt kladdig, ta lite mer mjöl på känn isf eller försök kladda ut den på plåten)
2 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g mörk choklad (gärna 70%)
1 dl hasselnötter
äggvita till pensling
Garnering:
2 msk råsocker
1 tsk mald kanel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker pösigt.
Rör i ett ägg i taget
Blanda de torra ingredienserna
Rör i lite i taget, försök att inte få några klumpar.
Rör i den hackade chokladen och de hackade nötterna.
Rulla till längder, platta till lite och pensla med äggvita.
Strö över råsocker och kanel (blandat)
20 min i ugn, ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i ca 1,5 cm breda snittar.
Lägg skorporna på galler (en plåt under)
Grädda i ca 10-15 min.
Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärme,
gärna i några timmar eller över natten.
LYCKA TILL!
(pssst! smeten blir rätt kladdig, ta lite mer mjöl på känn isf eller försök kladda ut den på plåten)