Äppelpaj(er) med valnötter
Delikat paj som kan göra i portionsformar eller i en enda stor pajform.
Portionsformar är mysigt att ha på bjudningar osv..
Till 4 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 äggula
125 g smör
Fyllning:
1 stort äpple (eller två mindre)
200 g Philadelfiaost
2 små ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
4 valnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop degen och tryck ut den i 4 portionsformar
eller i en stor form. Ställ kallt i ca 30 minuter-
Skala och riv äpplet grovt.
Rör osten mjukt och rör i ett ägg i taget och rör till en smidig kräm.
Tillsätt socker, vaniljsocker och kanel.
Rör i äpplet.
Häll smeten i pajskalen / pajformen och lägg ut
1 valnöt på varje eller hacka valnötter och sprid ut över pajen.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera kallt!
Smaka och NJUT!
Jag ska alldeles snart smaka själv :)
Portionsformar är mysigt att ha på bjudningar osv..
Till 4 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 äggula
125 g smör
Fyllning:
1 stort äpple (eller två mindre)
200 g Philadelfiaost
2 små ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
4 valnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop degen och tryck ut den i 4 portionsformar
eller i en stor form. Ställ kallt i ca 30 minuter-
Skala och riv äpplet grovt.
Rör osten mjukt och rör i ett ägg i taget och rör till en smidig kräm.
Tillsätt socker, vaniljsocker och kanel.
Rör i äpplet.
Häll smeten i pajskalen / pajformen och lägg ut
1 valnöt på varje eller hacka valnötter och sprid ut över pajen.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera kallt!
Smaka och NJUT!
Jag ska alldeles snart smaka själv :)